Jij en jouw toekomst:
of Registreren

Opleiding: Voedingsspecialist

Wellantcollege in Rotterdam

Je leert onder andere over

Je kunt gaan werken bij het Voedingscentrum Een sportschool is ook een goede mogelijkheid Net als een baan in de levensmiddelenindustrie Of een cateringbedrijf, een instellingskeuken of traiteur Werken bij een ambachtelijk bedrijf, bakkerij, of kaasmakerij is ook mogelijk Net als de detailhandel, vershandel, supermarkt of natuurvoedingswinkel

Iets met

Voeding

Kans op werk/stage

Job-5 Internship-5

Opleiding op rij

Niveau
4
Leerweg
BOL
Duur
3 jaar
Locatie(s)
  • Bosdreef 111, 3062CA Rotterdam, BOL (3 jaar) - BBL (3 jaar)

Inhoud van de opleiding

Als je iets te eten of te drinken ziet, denk je: Lekker! Of juist niet natuurlijk. Maar als je het leuk vindt om verder na te denken over voeding hebben wij de opleiding voor jou. Want met de opleiding Food leer je alles over het bereiden van voedsel. Maar ook hoe voeding kan bijdragen aan een gezonde levensstijl, en dat is heel belangrijk. Denk maar eens aan het maatschappelijke probleem van overgewicht.

Bij Wellant mbo doe je productkennis op, leer je alles over ingrediƫnten en hoe je daar iets heel lekkers van kunt maken. Je leert bovendien hoe je ervoor zorgt dat de kwaliteit van voeding goed is en blijft. Kortom: een opleiding om van te smullen! Of je nu cateraar, voedingsconsulent of bedenker van nieuwe producten wordt. Deze vierjarige opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Food Academy, het kenniscentrum waarin Wellantcollege samenwerkt met Hogeschool INHolland en Wageningen UR. Onze mbo en mbo+ opleidingen Food maken onderdeel uit van dit kenniscentrum. Hetzelfde geldt voor de hbo opleiding Food Commerce & Technology van INHolland. Met elkaar zorgen we voor een doorlopende leerlijn. Wageningen UR verrijkt het onderwijs door het uitvoeren van onderzoek. In de Food Academy werken we samen met toonaangevende bedrijven en overheden. Het is een perfecte voedingsbodem voor het opdoen van werkervaring en het ontwikkelen van kennis en ondernemerschap.

Duur en leerwijze

Deze opleiding wordt aangeboden op niveau 4 in BOL-vorm. De opleiding duurt 3 jaar.

Kosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan betaal je geen les of cursusgeld. Als je op 1 augustus 18 jaar bent betaal je dit wel. De exacte kosten kun je opvragen bij de Wellant-locatie van jouw keuze.

Verder studeren

Na het behalen van deze opleiding kun je naar het hbo.

Wat word je?

Toelatingsvoorwaarden

Minimaal een diploma vmbo gemengde leerweg of mbo niveau 3.

Aanmelden doe je zo

Aanmelden via de administratie van de Wellant-locatie van jouw keuze.

Neem gerust contact op

Bel 0306345100

E-mail info@wellantcollege.nl

Website: www.wellantcollege.nl

Deze opleiding op verschillende scholen

Meer weten?
Uitgebreid vergelijken opleidingen >