Vacature voor stageplek plaatsen

Door u te registreren, kunt u vacatures plaatsen voor stageplekken. Vmbo-scholieren en mbo- studenten kunnen via deze website op uw vacatures reageren. Het registreren en het plaatsen van vacatures is gratis.

Wanneer kan ik een stagiair in dienst nemen?

Om een stagiair in dienst te nemen, moet het bedrijf:

  • de stagiair dagelijks kunnen begeleiden. Dit doet vaak de praktijkopleider. De praktijkopleider is werkzaam bij het bedrijf en is de dagelijkse begeleider van de stagiair. Ook is hij het aanspreekpunt voor de stagiair en de school.
  • voldoende mogelijkheden bieden die bij de opleiding van de stagiair passen.
  • een stageovereenkomst afsluiten met de stagiair en de school. Hierin worden afspraken gemaakt over werktijden, begeleiding en aansprakelijkheid.

Mbo-stagiaires kunnen alleen stagelopen bij erkende leerbedrijven. Wilt u een erkend leerbedrijf worden? Klik hier voor meer informatie.

Wat kost een stagiair?

Vmbo-stagiaires krijgen meestal geen stagevergoeding. Soms krijgen mbo-stagiaires een passende vergoeding. Het is in sommige gevallen mogelijk dat de gemeente een deel van de stagevergoeding betaalt. Klik hier voor meer informatie.

Registreren

Om een profielpagina aan te maken en stageplaatsen toe te voegen, heeft u een account nodig. Geef uw bedrijfsnaam, e-mailadres en een wachtwoord op om een account aan te maken.

Bent u een erkend leerbedrijf? Vul dan hier uw leerbedrijfcode in. Wij kunnen dan een aantal gegevens van uw bedrijf of instelling automatisch invullen. Daarnaast kunt u alleen een mbo-stagiair in dienst nemen als u een erkend leerbedrijf bent. Meer weten?