Kronenburgh College

Ga leren wat je wel interessant vindt !

Bij het Kronenburgh College

https://youtu.be/RQosI_MEs-s

 

Bij Kronenburgh College…

  • krijg je les in kleine groepen van docenten die zelf ook werken in de praktijk.
  • wordt je opgeleid voor een functie binnen het bedrijfsleven (ondernemen).
  • kun je een een- of tweejarige MBO3-4 opleiding volgen in de economische richtingen of de eenjarige Associate of een driejarige Bachelor International Business.

Over de school

Opleidingen

Het Kronenburgh College is een particuliere school in Den Haag voor voltijd en deeltijd MBO en HBO opleidingen. Bij een particuliere school betaal je zelf het collegegeld. We leiden op voor verschillende functies binnen het bedrijfsleven in de richtingen International Business, Marketing & Sales, Makelaardij, Secretariële, Juridische en Financiële Dienstverlening, Human Resource Management (Personeelszaken) en Intercedent (Uitzendbranche) Ondernemer Retail en Small Business. In deeltijd leiden we ook op voor de richting Teammanager / Projectmanager.

Financiële Dienstverlening FD

Financieel Medewerker MBO3 voltijd  / of in deeltijd

Junior Assistent-Accountant MBO4 voltijd / of in deeltijd

Bedrijfsadministrateur MBO4 vooltijd / of in deeltijd

 

Bank en Verzekeringen BV

Klantmedewerker Bancair en Verzekeringen MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

Commerciële Economie CE

Commercieel Medewerker MBO3 voltijd / of in deeltijd

Junior Accountmanager MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

International Business IB

Assistant-Manager IB MBO4 voltijd / of in deeltijd (Tweetalig)

Assistant-Manager IB MBO4 voltijd / of in deeltijd (Engelstalig BTEC3)

 

Marketing Media MM

Marketing Medewerker / Online Marketeer MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

Secretariële Dienstverlening SD

Secretaresse / Office Assistant MBO3 voltijd / of in deeltijd

Directiesecretaresse / Management Assistant / PA MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

Personeelszaken PZ

Human Resource Medewerker MBO4 voltijd  / of in deeltijd

Salarisadministrateur MBO4 voltijd / of in deeltijd

Intercedent Uitzendbureau MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

Juridische Dienstverlening JD

Juridisch Medewerker MBO4 voltijd / of in deeltijd

 

Vastgoed Management VM

Assistent-Makelaar Wonen MBO4 (juridisch) voltijd / of in deeltijd

 

Management en Ondernemen

Teamleider / Projectmanager MBO4 deeltijd

 

Ondernemer Small Business

Entrepreneur Small Business MBO4 voltijd (Engelstalig)

Onderwijs

Voor voltijd:

Ga leren wat je wél interessant vindt !

Bij het Kronenburgh MEAO College kun je kiezen uit de richtingen Commerciële Economie, Marketing Media, Vastgoed Management, International Business, Human Resource, Bank en Verzekeringen en Financiële / Juridische of Secretariële Dienstverlening.

Je gaat leren in de door jou gekozen opleidingsrichting, maar je leer nog veel meer! Zo ga je ook leren ondernemen en internationaal samenwerken. Bij het Kronenburgh MEAO College wordt je dus gespecialiseerd, maar ook breed opgeleid.

Alles wat je bij het Kronenburgh MEAO College gaat leren, kun je direct toepassen tijdens je stage of wanneer je na de opleiding gaat werken. Ga je door naar het HBO dan heb je een flinke voorsprong op Havisten.

Het Kronenburgh MEAO College helpt jou je ambities waar te maken.

Dit doen onze docenten die zelf werkzaam zijn in het bedrijfsleven en vanuit die ervaring jou alle kneepjes van het vak kunnen bijbrengen.

Ook maak je al het huiswerk en opdrachten tijdens de collegedagen onder begeleiding van de docent. Dan kun jij na een dag hard werken bij Kronenburgh, ’s avonds iets anders doen zoals sporten. Wanneer je bij uitzondering een module niet met een voldoende afsluit, krijg je een herkansing. Als kleinschalig college blijven wij je kansen bieden om de opleiding succesvol af te ronden, maar we leggen de lat nooit omlaag. Want een Kronenburgher maakt de verwachting waar.

Think - Act - Grow is wat je in onze opleidingen zult ervaren. Een collegedag begint met de theorie (Think); kennis die je in de loop van de dag gaat toepassen (Act) om zo door te groeien tot die professional waar het bedrijfsleven op zit te wachten (Grow).

Wanneer één van deze opleidingen je aanspreekt, ben je welkom om samen met je ouders kennis te komen maken.

 

Voor Deeltijd:

Maak het verschil !

Nederland is diplomaland. Werkgevers willen kwaliteit van medewerkers bevestigd zien in behaalde diploma’s. Bij het Kronenburgh Business College kunt u in deeltijd uw MBO 3 of 4 diploma halen in de richtingen: richtingen International Business, Marketing & Sales, Makelaardij, Secretariële, Juridische en Financiële Dienstverlening, Bank en Verzekeringen, Human Resource Management (Personeelszaken) en Intercedent (Uitzendbranche), Teammanager / Projectleider.

U kiest voor stevig onderwijs bij Kronenburgh om zo op het werk nog beter te presteren. U wilt verder groeien en carrière maken binnen het bedrijfsleven en / of verder studeren op het HBO. Door te kiezen voor Kronenburgh zet u uzelf in beweging zodat u uw ambities waarmaakt.

Onze docenten zijn zelf ook werkzaam in de praktijk en hebben er plezier in om deze praktijkervaring met u te delen. Zo leert u alle ‘kneepjes van het vak’.

Bij Kronenburgh gaan de studenten flink aan de slag. Zo starten we elke collegedag met een kick-off toets. Zo weet u of u de leerstof beheerst, maar ook onze docenten weten zo wie nog extra ondersteuning nodig heeft. Wij verzorgen klassikaal onderwijs en tussen de collegedagen door werkt u aan praktijkopdrachten. Als kleinschalig college bieden we kansen om de opleiding succesvol af te ronden, maar we leggen de lat nooit omlaag. Want een Kronenburgher maakt het verschil.

Welkom bij het Kronenburgh College!

Speciaal

Voor Voltijd:

Tot prestaties komen binnen een heldere structuur

Het Kronenburgh MEAO College verzorgt versnelde MBO opleidingen. Elk collegejaar bestaat uit 4 periodes: 3 college-periodes van 8 weken en 1 stage / beroepspraktijkvorming (BPV) periode van 10 weken.

Elke collegeperiode wordt afgesloten met een tentamenweek (T). In het collegerooster volgen we de school-vakanties van regio midden inclusief de afwijkingen van regio Haaglanden.

Stage Beroepspraktijkvorming BPV

Tijdens de stage / beroepspraktijkvorming (BPV) kun je alles wat je geleerd hebt toepassen in de praktijk. De BPV plaats wordt meestal gevonden via het netwerk van je ouders, maar ook Kronenburgh wordt door het bedrijfsleven benaderd om stagiaires te leveren.

Voordat je een BPV plek gaat zoeken, verzorgen wij eerst een sollicitatietraining voor jou.

Proeve van bekwaamheid

Het laatste onderdeel van de opleiding is de proeve van bekwaamheid (PvB): het eindexamen. Tijdens de proeve laat je zien dat je alle competenties echt beheerst. De proeve wordt afgenomen op de BPV plaats waar je dan al 10 weken hebt gewerkt en helemaal thuis bent.

Met een onafhankelijk examinator bespreek je enkele voorbereide opdrachten. Verder observeert de examinator je in de beroepspraktijk.

De PvB is de kroon op je prestaties van de afgelopen twee jaar.

Opbouw collegedag

Tijdens een collegedag (9.00 - 16.20 uur) staat steeds 1 module centraal (hetzelfde vak, bijvoorbeeld de gehele dag de module ‘Ondernemer MKB’). Zo kunnen we goed de diepte in gaan. In de ochtend behandelen we tijdens de werkcolleges de theorie (Think) afgewisseld met kleine oefeningen. In de middag brengen we tijdens het practicum alle theorie in de praktijk door het maken van opdrachten, uitwerken van cases, projecten en we maken al het huiswerk (Act).

Optioneel extra diploma’s

Binnen het opleidingsprogramma (curriculum) hebben wij vaak één of meer pratijkopleidingen uit het bedrijfsleven geïntegreerd. Hiervoor kun je aanvullende diploma’s halen bij externe examenbureau’s. Zo kan de bedrijfsadministrateur het Praktijk Diploma Boekhouden PDB. De assistent-makelaar kan het A-RMT diploma halen, de klantadviseur Bank en VErzekeringen de WFT diploma's. Met deze extra diploma’s bouw je aan een nog beter CV (curriculum vitae) en sta je sterk wanneer je de arbeidsmarkt op gaat.

Naast dat we je opleiden als gespecialiseerd beroepsbeoefenaar werken we ook in de breedte aan jouw ontwikkeling. Zo werk je tijdens de module Persoonlijke Effectiviteit aan je presentatie-, vergader- en onderhandelingsvaardigheden. Tijdens weer andere modules werk je aan je projectmanagement- en organisatievaardigheden. In het eerste leerjaar schrijf je een plan om een product of dienst in de markt te zetten en presenteer je je plan aan een marketingmanager van een bedrijf. In het tweede leerjaar krijg je de Ondernemersopleiding en de Managementopleiding aangeboden. Je schrijft een ondernemingsplan en presenteert dit aan een financier of investeerder. Zo zie je maar wat je allemaal kunt doen in twee jaar tijd. Tijdens onze opleiding groei jij enorm en daar zijn wij dan weer trots op.

Klaar voor het bedrijfsleven

Bij Kronenburgh bereiden wij je voor op het functioneren binnen het bedrijfsleven door aan te sluiten bij de ‘codes’ (regels) die daar gebruikelijk zijn. Het nakomen van afspraken is bijvoorbeeld erg belangrijk. Doe je dit niet, ben je altijd zelf de gene die hier last van heeft: je krijgt geen positieve beoordeling en de rest van de collegegroep gaat door met de nieuwe uitdagingen (nieuwe modules)! Dat wil je niet en zo leer je zelf verantwoordelijkheid te nemen, gewoon omdat jij het zelf belangrijk vindt een goede prestatie neer te zetten.

Een werkcollege (collegeochtend) zien wij als een vergadering binnen het bedrijfsleven. De mobiele telefoons staan uit tijdens de vergadering. De voorzitter (de docent) heeft het woord en verwacht een bijdrage van alle deelnemers (de studenten) tijdens de vergadering.

Het practicum (collegemiddag) zien wij als de reguliere werkzaamheden die je als medewerker verricht binnen het bedrijfsleven. Je levert kwaliteit bij het uitvoeren van de taken die je zijn toebedeeld. Je zoekt zo nodig de samenwerking met andere medewerkers (studenten) en zoekt de feedback van je teamleider (de docent). Over de kwaliteit die je levert, krijg je elke dag feedback (einde-dag-toets), maar je krijgt ook een beoordeling na elke tentamenperiode en de beroepspraktijkvorming BPV. Zo leer je wat de norm is en hoe je die kunt overstijgen.

Voorbereiden op de zakelijke cultuur

Als voorbereiding op het werken binnen het bedrijfsleven gaan we ook op bedrijfsbezoek. Natuurlijk kleden we ons dan zakelijk representatief: heren in kostuum en dames in mantelpak of jurk. Ook draag je je ‘business suit’ soms tijdens de colleges, wanneer je bijvoorbeeld een presentatie verzorgt voor externe beoordelaar. Tijdens het tweede leerjaar volg je de module ‘Business etiquette’: hoe hoort het binnen het bedrijfsleven. Je leert tijdens de geïntegreerde bedrijfsopleiding Ondernemer MKB wat ondernemen betekent. Tijdens de module Teammanagement leer je leidinggeven.

Internationalisering

Nederland is handelsnatie bij uitstek en ook dat zie je terug in de opleidingen van het Kronenburgh MEAO College. Zo kun je de stage / beroepspraktijkvorming (BPV) ook in het buitenland uitvoeren. Je maakt kennis met International Business, Intercultureel samenwerken en volg je enkele Engelstalige modules. De eerstejaars studenten organiseren de jaarlijkse studiereis naar een willekeurig land in Europa. Tijdens deze studiereis bezoeken we o.a. Nederlanders die in het buitenland ondernemen. Natuurlijk is er naast het culturele programma ook ‘vrije ruimte’ binnen het programma ingebouwd.

Begeleiding

Kronenburgh is geen leerfabriek. We kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Bij vragen loop je gewoon binnen bij de collegedirecteur en / of je studiebegeleider. Bij Kronenburgh doen we niets liever dan je naar de eindstreep te brengen en je het felbegeerde Kronenburgh diploma te overhandigen. Daarom begeleiden wij je elke collegedag tijdens de werkcolleges en practica, daarom krijg je dagelijks een einde-dag-toets en tentamentraining aan het einde van de module. Wanneer je een module niet hebt gehaald, krijg je een herkansing. Vervolgens mag je nog het volgende jaar hertentamen doen bij de nieuwe eerstejaars studenten. Tijdens je stage / beroepspraktijkvorming BPV heb je zowel een praktijkbegeleider als een collegebegeleider.

 

Voor Deeltijd:

Tot prestaties komen binnen een heldere structuur

Meestal bent u 1 collegedag per week aanwezig. Een collegedag bestaat u 6 college-uren. Vaak zijn de collegetijden van 13.30 tot 20.50 uur; 3 college-uren in de middag (tijdens werktijd) en na een pauze nog 3 college-uren in de avond (in eigen tijd). Een opleiding doen is zo goed te combineren met werk en privé. Na elk werkcollege volgt 10 minuten pauze. Na de eerste 3 werkcolleges is er een grote pauze en maken veel studenten een wandeling door het centrum van Den Haag.Het is ook mogelijk om tweedagen per week te komen: dan kan de opleiding binnen 1 jaar worden afgerond.

Om u goed voor te bereiden op de moduletentamens starten we elke nieuwe collegedag met een kick-off toets (uitgezonderd de eerste collegedag van een module). Zo weet u of u de leerstof beheerst, maar ook onze docenten weten zo wie nog een duwtje in de rug nodig heeft. Zo voorkomen we ook dat al het leerwerk doorschuift naar het tentamen.

Wij verzorgen klassikaal onderwijs met natuurlijk ook praktische onderdelen en examentrainingen. Tussen de collegedagen werkt u aan praktijkopdrachten. Wij zijn best ‘schools’. Wij verwachten echt dat opdrachten worden gemaakt, u wekelijks een stukje leert en u steeds aanwezig bent. Hier spreken wij u ook professioneel op aan!

Kronenburgh is geen leerfabriek; we werken met collegegroepen van gemiddeld 5 tot 20 studenten. We kennen elkaar en weten elkaar te vinden. Bij vragen loopt u gewoon binnen bij de collegedirecteur en / of de studiebegeleider. De docent is er tijdens de werkcolleges om al uw vragen te beantwoorden. Maar ook tussen de collegedagen door is het beperkt mogelijk vragen aan de docent te stellen.

Bij Kronenburgh doen we niets liever dan u naar de eindstreep te begeleiden en u het felbegeerde Kronenburgh certifi caat of diploma te overhandigen.

Wanneer u een module niet heeft behaald, krijgt u een herkansing. Mocht u het tentamen dan nog niet gehaald hebben, dan kunt u hertentamens inkopen. Zo werken we ook bij de beoordeling van opdrachten en mondelinge tentamens. We bieden veel kansen, maar leggen de lat nooit omlaag zodat u, na het verkrijgen van het certificaat of diploma, echt aan de verwachtingen van het bedrijfsleven zult voldoen. Als ‘Kronenburger’ maakt u de verwachting waar!


Opleidingen bij Kronenburgh College

Opleidingen voor economie en administratie Niveau Leerweg Duur Kans op werk/stage
(Junior) accountmanager 4 BOL / BBL 2 kans op werk: ruim voldoende kansen kans op stage: ruim voldoende kansen
Assistent-manager internationale handel 4 BOL / BBL 2 kans op werk: weinig kansen kans op stage: minder kansen
Bedrijfsadministrateur 4 BOL / BBL 2 kans op werk: voldoende kansen kans op stage: minder kansen
Commercieel medewerker 3 BOL / BBL 1 kans op werk: ruim voldoende kansen kans op stage: ruim voldoende kansen
Financieel administratief medewerker 3 BOL / BBL 1 kans op werk: voldoende kansen kans op stage: minder kansen
Intercedent 4 BOL / BBL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Junior assistent-accountant 4 BOL / BBL 2 kans op werk: ruim voldoende kansen kans op stage: voldoende kansen
Juridisch-administratief dienstverlener 4 BOL / BBL 2 kans op werk: voldoende kansen kans op stage: voldoende kansen
Klantmedewerker Bancaire Diensten 4 BBL / BOL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Klantmedewerker Inkomensverzekeringen 4 BOL / BBL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Klantmedewerker Schadeverzekeringen 4 BOL / BBL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Klantmedewerker Vermogen 4 BOL / BBL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Management assistant (Directiesecretaresse) 4 BOL / BBL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Medewerker human resource management (HRM) 4 BOL / BBL 2 kans op werk: voldoende kansen kans op stage: voldoende kansen
Medewerker marketing en communicatie 4 BOL / BBL 2 kans op werk: voldoende kansen kans op stage: voldoende kansen
Office assistant (Secretaresse) 3 BOL / BBL 1 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend
Opleidingen voor handel en ondernemerschap Niveau Leerweg Duur Kans op werk/stage
Leidinggevende team/afdeling/project 4 BBL 2 kans op werk: goede kansen kans op stage: niet bekend
Vakman-ondernemer 4 BBL / BOL 2 kans op werk: niet bekend kans op stage: niet bekend

Neem contact op

Lange Houtstraat 7

2511CV Den Haag, Den Haag

0703998806

info@meao-kronenburgh.nl

www.kb-opleidingen.nl