Leidse instrumentmakers School

Een carrière in de precisietechniek, iets voor jou?

Bij Leidse instrumentmakers School…

  • leiden we vakmensen op die innovatieve precisie-instrumenten voor wetenschap en industrie maken.
  • bewerken we metaal, glas en andere harde materialen en optica
  • volg jij bij ons een opleiding op een kleine school waar iedereen elkaar kent

Over de school

Opleidingen

Op de Leidse instrumentmakers School word je opgeleid tot Research instrumentmaker. Het is een vierjarige bol-opleiding niveau 4. Je bedenkt, ontwerpt, tekent en maakt producten die heel nauwkeurig moeten zijn. Deze prototypes worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische techniek, chemische industrie en natuurkundige wetenschap. Afstudeerprojecten zijn bijvoorbeeld een robot voor oogoperaties en een elektronenmicroscoop.

Onderwijs

Om precies te kunnen werken moet je intensief oefenen. Naast de theorielessen breng je bij ons dus veel tijd in de praktijklokalen door. In het eerste jaar krijg je zowel theorie als praktijk en leer je de basisvaardigheden. Daarna kies je voor een specialisatie en leer je te werken met verschillende bewerkingsmethoden zoals lasertechniek, handmatige precisiebewerking en CNC-technologie (5-vlaks). Als je deze opleiding gedaan hebt, vind je meestal snel een baan. Bijvoorbeeld in een laboratorium of bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van instrumenten op maat.

Speciaal

De stage is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Vanaf het tweede jaar loop je drie dagen in de week stage bij bedrijven zoals het Leids Universitair Medisch Centrum, ruimtevaartonderzoekscentrum Estec, chipmachinefabrikant ASML en onderzoeksorganisatie TNO. 


Opleidingen bij Leidse instrumentmakers School

Opleidingen voor techniek en procesindustrie Niveau Leerweg Duur Kans op werk/stage
Researchinstrumentmaker 4 BOL 4 kans op werk: niet bekend kans op stage: ruim voldoende kansen

Neem contact op

Einsteinweg 61

2333 CC, Leiden

0715681168

info@lis-mbo.nl

www.lis-mbo.nl