Stanislascollege Westplantsoen

Over de school

Goed onderwijs in een stimulerende omgeving, daar zetten wij ons elke dag voor in. We vinden het belangrijk dat jij je bij ons thuis voelt, want dan kun je beter presteren. En dat werkt. Onze school staat bekend om de goede sfeer en de prettige manier waarop leerlingen en medewerkers met elkaar omgaan. Het Stanislascollege heeft zeven locaties, waarvan drie locaties in Delft. De succesvolle onderwijsformule wordt op alle locaties toegepast, waardoor elke locatie hetzelfde kwaliteitsniveau kan bieden. Kwaliteitsonderwijs om de hoek dus.

Op het Stanislascollega loacatie Westplantsoen, kunnen leerlingen de opleidingen havo en vwo volgen. Het vwo is onder te verdelen in gymnasium en atheneum. Hieraan gaat een eenjarige brugperiode vooraf. In de bovenbouw kunnen begaafde en ambitieuze leerlingen extra vakken kiezen. In de onderbouw is er voor zulke leerlingen het ‘pluspakket’.

Westplantsoen heeft bewust gekozen voor gemengde havo/vwo brugklassen en geen aparte gymnasiumbrugklas. Rond april krijgen leerlingen op basis van resultaten, studiehouding en inzicht een schooltype voorgelegd. Dit advies varieert van mavo, havo, atheneum tot gymnasium. Na het eindrapport wordt de vervolgafdeling toegewezen op basis van resultaten en studievaardigheden. De mentor besteedt in lessen aandacht aan de vervolgafdeling en voor ouders wordt een speciale avond georganiseerd.

Op het aanmeldingsformulier kun je alvast aangeven bij wie je graag in de klas wilt komen. Hier houden wij rekening mee.

Neem contact op

Westplantsoen

2613 GK, Delft

0157506050

scw@stanislascollege.nl

www.stanislascollege.nl