Maris College Houtrust Tweetalig Mavo

Over de school

Maris Houtrust tweetalig mavo maakt deel uit van het Maris College: een school met zes locaties langs de kust van Den Haag. Ons motto is 'Klein, Veilig, Kansrijk'.

Wij bieden tweetalig (Engels) mavo-onderwijs aan. In klas 1 en 2 krijgen leerlingen zeventig procent van hun lessen in het Engels, in de bovenbouw is dat dertig procent. Het gaat om wiskunde, biologie, Engels, aardrijkskunde, geschiedenis, lichamelijke opvoeding en kunstvakken. Een motivatiegesprek is onderdeel van de toelating tot de opleiding.

Tweetalig onderwijs gaat niet ten koste van de Nederlandse taal, omdat het eindexamen in het Nederlands wordt afgelegd. Engels wordt niet alleen tijdens de lessen gebruikt, leerlingen doen ook internationale contacten op, bijvoorbeeld tijdens buitenlandse reizen en excursies naar internationale instellingen.

We werken met het Anglia-programma: een doorgaande leerlijn van voorgezet onderwjis naar middelbaar beroepsonderwijs. Met hun diploma kunnen leerlingen naar internationale mbo-opleidingen. 

Neem contact op

Tjalie Robinsonduin

2566 HD, Den Haag

0707119696

houtrust@mariscollege.nl

www.mariscollege.nl