Maris College Kijkduin

Over de school

Maris Kijkduin maakt deel uit van het Maris College: een school met zes locaties langs de kust van Den Haag. Ons motto is 'Klein, Veilig, Kansrijk'.

Maris Kijkduin is de locatie voor leerlingen die leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) nodig hebben. Zij kunnen dat volgen op bbl-, kbl- en tl-niveau. We richten ons op leerlingen met taalproblematiek. Als een leerling 25% of meer achterstand heeft met begrijpend lezen en daarnaast ook met spelling en/of technisch lezen, kan hij/zij op Kijkduin terecht. De rekenachterstand mag echter niet groter zijn dan 30%, tenzij die samenhangt met de taalachterstand. We overleggen met de basisschool en soms is een aanvullend onderzoek nodig. Bij te veel aanmeldingen moeten wij helaas loten. Kijkduin is het taalexpertisecentrum van het Maris College.

We besteden veel aandacht aan taal en rekenen. Leerlingen worden getoetst om hun niveau vast te stellen en krijgen allemaal extra lessen taal en rekenen om ze zo snel mogelijk op het vereiste niveau te brengen.

VMBO Profielen

  • Dienstverlening en producten

Neem contact op

Landr├ęstraat

2551 CA, Den Haag

0703682743

kijkduin@mariscollege.nl

www.mariscollege.nl