Maris College Statenkwartier

Over de school

Maris Statenkwartier maakt deel uit van het Maris College: een school met zes locaties langs de kust van Den Haag. Ons motto is 'Klein, Veilig, Kansrijk'.

Op Maris Statenkwartier kunnen leerlingen terecht voor beroepsgericht onderwijs in de volgende programma's: Media, Design & ICT, Wonen & Interieur en Management & Hospitality in de gemengde-, kader- en basisberoepsgerichte leerweg. Naast de algemeen vormende vakken krijgen de leerlingen in klas 1 zes uur per week lessen uit de drie programma’s, in klas 2 hebben ze keuze uit twee van de drie programma’s en twee keer drie uur les, in klas 3 en 4 (de bovenbouw) het aan het eind van tweede klas gekozen programma. Hierin leggen zij het nieuwe eindexamen af. De drie beroepsgerichte programma’s richten zich op samenhang tussen de verschillende profielen en leiden op voor de toekomst. 

We besteden veel aandacht aan taal en rekenen. Leerlingen worden getoetst om hun niveau vast te stellen. Als dat nog niet voldoende is, krijgen zij extra lessen taal en rekenen om ze zo snel mogelijk op het vereiste niveau te brengen.

VMBO Profielen

  • Media, vormgeving en ICT
  • Bouwen, wonen en interieur
  • Zorg en welzijn

Neem contact op

Antonie Duyckstraat

2582 TR, Den Haag

0703551277

statenkwartier@mariscollege.nl

www.mariscollege.nl