Scholengroep DHZW De Haagse

Over de school

De Haagse, onderdeel van Scholengroep Den Haag Zuid-West, heeft de richtingen Handel/Administratie en Eigen Onderneming. Op de Haagse kunnen leerlingen terecht met een advies kaderberoepsgerichte leerweg en basisberoepsgerichte leerweg. De kernbegrippen voor De Haagse zijn veilig, uitdagend en gedreven. Wij verzorgen goed en degelijk onderwijs op verschillende niveaus in combinatie met een uitgebreid keuzeprogramma. We dagen kinderen uit keuzes te maken die passen bij hun talenten. Voor de betere kbl-leerling biedt De Haagse de mogelijkheid door te stromen naar de mavo/havo-opleiding van het Wateringse Veld College.

De Haagse onderscheidt zich door een sportspecialisatie, ICT-klassen en talentklassen. Door de sportspecialisatie, het talentenprogramma en door de interne en maatschappelijke stage hebben leerlingen de mogelijkheid om een deel van het onderwijsprogramma zelf in te vullen. Op De Haagse zijn extra uren ingeroosterd voor Nederlands, rekenen en wiskunde. In de onderbouw is alle lesstof gedigitaliseerd. Leerlingen krijgen in de 1e klas een tablet tot hun beschikking.

Wij kennen geen scherpe scheiding tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten. De school biedt schoolfeesten, excursies en theatervoorstellingen aan, maar de leerlingen kunnen ook zelf activiteiten organiseren. Dat vergroot de betrokkenheid bij de school en is goed voor hun eigen ontwikkeling.

Na de zomervakantie van 2013 verhuist De Haagse naar een nieuw gebouw aan de Roemer Visscherstraat. Hier zal onderwijs aangeboden worden in de richtingen economie, horeca, ondernemen en techniek. Bovendien kunnen leerlingen, die talent hebben voor een sport, een brede sportopleiding volgen.

Neem contact op

Beatrijsstraat

2531 XE, Den Haag

0703840000

dehaagse@sgzuidwest.nl

www.sgzuidwest.nl