's Gravendreef College Leidschendam

Over de school

Het 's Gravendreef College Leidschendam is een kleine school voor vmbo kgt met aandacht voor iedereen, waar een goede sfeer, veiligheid en kleinschaligheid helpen het beste uit de leerling te halen. Onze ambitie is dat het instroomniveau (basisschooladvies) minimaal het uitstroomniveau (diploma) is.

Wij behouden het goede uit het verleden en combineren dat met de vernieuwingen van deze tijd. Zo heeft iedere leerling zijn eigen chromebook en krijgen ze les in digitale vaardigheden (robotica, programmeren, veilig internetten, ICT-basisvaardigheden). Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de '21 century skills', om zo de leerlingen voor te bereiden op de steeds digitaler wordende maatschappij.

Ook besteden wij veel aandacht aan cultuur. Zo bieden wij een programma aan waarin cultuur en culturele uitingen een belangrijke plaats innemen. Leerlingen bezoeken voorstellingen, gaan naar musea en organiseren cultuurworkshops. Daarnaast staan er voor alle leerlingen in klas 1 t/m 3 lessen drama in het rooster.

VMBO Profielen

  • Dienstverlening en producten
  • Zorg en welzijn
  • Economie en ondernemen

Neem contact op

Fluitpolderplein

2262 ED, Leidschendam

0704199300

infogcl@sgdc.nl

www.sgdc.nl/leidschendam