De Vrije School

Over de school

Aan de voet van het Hubertusduin vind je een origineel vormgegeven schoolgebouw. Daarin geven wij ons onderwijs op authentieke wijze vorm. 

Als ouder wil je voor je kind een gelukkige, veilige en degelijke schooltijd waarin je kind kan uitgroeien tot een sterke persoonlijkheid. Iemand met een brede ontwikkeling die in het leven zijn eigen weg weet te vinden. Kennis bieden wij aan op een manier die past bij de leeftijd van het kind. Initiatief, beleving en emotionele groei krijgen veel aandacht. Ons vakkenaanbod is rijk aan kunstzinnige vakken die praktisch beoefend worden.

Een beproefde vorm van projectonderwijs daagt de leerlingen cognitief uit, bijvoorbeeld met activerende werkvormen, om de lat zo hoog mogelijk te leggen. De brugklassen vormen we op grond van de adviezen uit de basisscholen; de klas blijft daarna zo lang mogelijk bij elkaar. Daarom is de band met oud-leerlingen vaak groot. Op grond van de ontwikkeling in de dubbele brugklasperiode wordt de examenroute vastgesteld: rechtstreeks naar vwo of havo, of door stapelen. 

Neem contact op