Over Spirit4You

Bekijkjetoekomst is een initiatief van Spirit4You, een samenwerkingsverband van vo-, mbo- en hbo-scholen en gemeenten in de regio Haaglanden.​

Spirit4You heeft als doel de overstap naar vervolgonderwijs en arbeidsmarkt voor jongeren te verbeteren en scholen daarbij te ondersteunen.

Wij vinden dat iedere jongere de beste begeleiding verdient bij het ontdekken en ontwikkelen van vaardigheden, competenties en zelfkennis. Zodat zij met vertrouwen hun vervolgstap kunnen kiezen en zelf de regie leren nemen over de leerroute tijdens hun gehele loopbaan.

Spirit4You adviseer, inspireert, activeert en ondersteunt onderwijsprofessionals/scholen bij het begeleiden van jongeren tijdens hun leerroute. Om dit te realiseren werken we samen met onderwijsprofessionals, organiseren we netwerkbijeenkomsten, verzorgen we monitoringsrapportages en bieden we middelen en activiteiten aan die gebruikt kunnen worden tijdens de leerroute.​Zo bieden we jongeren een betere kans op onderwijs en werk passend bij hun talenten.

Bekijkjetoekomst-website​

Doelstelling van deze website is het verbeteren van de doorstroming van vmbo- en havo-onderwijs naar vervolgopleidingen in het mbo- en hbo-onderwijs. Zowel vmbo- en havo-leerlingen als mbo- en hbo-studenten in de regio Haaglanden krijgen hulp bij het kiezen van een opleiding of stage. Alle informatie over opleidingen, beroepen en stages is op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier gebundeld.

Op deze website staat de leerling-/studentjourney centraal. Het vertrekpunt in de journey is het leerjaar van de jongere en daarvanuit kan hij/zij zich gaan oriënteren, verdiepen en keuzes maken.

Daarnaast is er een aparte ingang voor onderwijsprofessionals, onder de tab ‘decanen’ met al het beschikbare lesmateriaal dat gebruikt kan worden tijdens LOB, maar ook ter voorbereiding op de Bekijkjetoekomst beurzen en -events.

Heb je opmerkingen en suggesties? Stuur dan een e-mail naar info@spirit4you.nl