Leidinggevende bakkerij


Brood- en banketbakker is iemand die...

  • allerlei soorten brood, appeltaarten, broodjes en gebakjes maakt
  • patisserieproducten bereidt, decoreert en presenteert
  • met moderne apparaten en met de hand werkt
  • veel loopt en staat

In het kort...

Je maakt allerlei soorten brood en banket zoals taarten, gebakjes, koekjes en hartige lekkerijen.


Past het bij je?

Samenwerken

Je werkt zelfstandig maar je bent ook een echte teamplayer.

Creatief en klantvriendelijk

Je luistert goed naar de wensen van de klant en probeert telkens nieuwe combinaties van vorm, kleur en smaak uit. 

Lichamelijke conditie

Het bakkersvak is lichamelijk behoorlijk pittig omdat je je werk vooral staand en lopend verricht.

Wat je nodig hebt is:

  • creativiteit
  • klantgerichtheid
  • discipline
  • goed samenwerken
  • goede lichamelijke conditie

Waar werk je?

Je werkt in een ambachtelijke brood- of banketbakkerij, hotel of bij een chique patisserie. 

 


Je loopbaan

Met de niveau 2-opleiding Uitvoerend bakker kun je doorstromen naar de niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend bakker.


Salaris

Als beginnend brood- en banketbakker verdien je tussen de 1000-1450 bruto per maand bij een volledige werkweek (situatie januari 2018).

Locaties voor de opleiding leidinggevende bakkerij

Leidinggevende bakkerij

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BBL
Niveau 4
Leerjaren 1, 1-2, 3
Kans op stage (3)
mboRijnland
Leerweg Duur Locatie
BBL 1-2, 3 Bargelaan
Leiden
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BBL 1 Benthemplein
Rotterdam
BBL 1 Teilingerstraat
Rotterdam