Manager/ondernemer horeca


Ondernemer horeca is iemand die...

  • leiding geeft aan het personeel van een (eigen) horecabedrijf 
  • gewoon meedraait in het bedrijf en van aanpakken weet
  • de werksfeer erin houdt
  • financieel beleid voert en het bedrijf op de kaart zet

In het kort...

Je bent eigenaar of bedrijfsleider van een horecabedrijf en verantwoordelijk voor de inkoop, sales, marketing, financiën en personeelsbeleid.


Past het bij je?

Leiding geven

Je kunt goed mensen aansturen en taken delegeren.

Gastvrijheid

Je zorgt dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Ondernemend

Je weet hoe je een bedrijf opzet en beheert; ondernemen zit in je bloed.

Wat je nodig hebt is:

  • leidinggevende kwaliteiten
  • communicatieve vaardigheden
  • commerciële instelling
  • resultaatgerichtheid

Waar werk je?

Je werkt in hotels, (grand) cafés en restaurants.


Je loopbaan

Met de niveau 4-opleiding Manager/ondernemer horeca kun je een (eigen) horecabedrijf runnen. Je kunt ook doorstuderen en bijvoorbeeld de hbo-opleiding hotel- en hospitalitymanagement of hotelmanagement gaan doen.

 


Salaris

Als beginnend horeca ondernemer verdien je tussen de 1350-1650  euro bruto per maand bij een volledige werkweek (situatie januari 2018).

Locaties voor de opleiding manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

Sector Economie
Domein Horeca en bakkerij
Leerweg BOL
Niveau 4
Leerjaren 3-4, 4
Kans op werk (2)
Kans op stage (3)
ROC Mondriaan
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Koningin Marialaan
Den Haag
mboRijnland
Leerweg Duur Locatie
BOL 3-4, 4 Bargelaan
Leiden
Albeda College
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Rosestraat
Rotterdam
Zadkine
Leerweg Duur Locatie
BOL 4 Benthemplein
Rotterdam
BOL 4 Teilingerstraat
Rotterdam